Přepadení nevyšlo. Prodavač nerozuměl

HRANICE – Televizní komedii připomíná nemotorná loupež v kebab občerstvení v Hranicích. V hlavní roli lupič s černým tričkem přes hlavu, který se s přepadeným vůbec nedokáže dorozumět.

Poté, co si dal 28letý muž notně na kuráž, zkusil přepadnout s plynovou pistolí v ruce provozovnu občerstvení v Hranicích. Jazyková bariéra však lupiče zaskočila a omluvil se.

„Muž si přes obličej natáhl černé tričko s otvory pro oči a vstoupil do provozovny občerstvení na tř. 1. máje v Hranicích. Přišel k prodejnímu pultu a s plynovou pistolí v ruce mířil na prodavače s tím, že se jedná o přepadení a chce peníze,“ popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová. Prodavač byl cizinet, tak požadavku vůbec nerozuměl.

Teprve pak si však lupič uvědomil, že se v místnosti jsou i další lidé. „Ihned obrátil. Prodavači se začal omlouvat, že to byl vtip. Dal mu svoji občanku i pistoli, kterou ho prvně ohrožoval a pak z prodejny odešel,“ dodala Zajícová s tím, že povedeného lupiče vrátil zpět jeden z hostů, který jej také odevzdal strážníkům.

Muž musel být však nejprve převezen na záchytku, aby vystřízlivěl. Druhý den už putoval k výslechu u státní policie. Nyní čelí stíhání na svobodě pro loupež, za kterou může soud uložit trest až 10 let odnětí svobody.