Přes 300 cestujících se u Ejpovic ocitlo v ohrožení života

ROKYCANSKO – Možná selhal lidský faktor, ale pravda je taková, že nic netušící pasažéři byli malý kousek od katastrofy. Od ní je dělilo doslova několik metrů. Stačila jen malá chvilka a dva vlaky se čelně srazily. Rozhodovaly vteřiny. Co se vlastně přesně přihodilo?

V pátek ve večerních hodinách v Ejpovicích nedovoleně projel vlak EX 350 jedoucí z Prahy do Mnichova návěstidlo, zakazující jízdu a vyřítil se přímo proti osobnímu vlaku, postavenému ve vlakové cestě. Ten jel z Plzně do Radnic. Situace byla vážná, vlaky se k sobě přibližovaly. V této horké chvíli se naštěstí podařilo strojvedoucím bleskově zareagovat a zastavit tak vlaky pouhých 34 m od sebe.

V době vzniku mimořádné události cestovalo v osobním vlaku 17 cestujících a v expresu kolem 300 pasažérů. Mimořádná událost se naštěstí obešla bez zranění. Ve chvíli události byl provoz na trati zastaven. „Drážní inspekce šetří příčiny a okolnosti mimořádné události v místě jejího vzniku. Provoz na trati byl opět obnoven asi hodinu po excesu,“ konstatoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

© 2006 Drážní inspekce