S alkoholem si hlavu nelámali. Podle toho to dopadlo

ŠUMPERSKO – Řidičů, kteří si rádi cvaknou před jízdou je stále více a napříč generacemi. Podle toho to taky na silnicích vypadá. Auta končí v příkopech a záchranáři mají co dělat.

Takový posílený 73letý „dravec“ se v pátek večer řítil mezi Mohelnicí a Lošticemi na Šumpersku. „Nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména dopravně technickému stavu komunikace a svým schopnostem. V levotočivé zatáčce nezvládl řízení a začal prudce brzdit. S vozem pak vyjel vpravo mimo silnici na travnatou plochu a jeho jízda skončila až nárazem do travnatého břehu příkopu,“ uvedla šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Orientační dechová zkouška ukázala, že usedl za volant pod vlivem alkoholu. Policisté mu opakovaně naměřili hodnoty okolo 1,5 promile, za což mu hrozí až tříleté vězení.

Podobný scénář měla nedělní nehoda 29letého řidiče na silnici I/35 z Mohelnice na Studenou Loučku. „V mírné levotočivé zatáčce dostal řidič s vozem smyk, ve kterém přejel do protisměru, vyjel mimo silnici a opakovaně narazil do silničního příkopu,“ dodala mluvčí .Tentokrát však policisté naměřili bezmála dvě promile.

Oba řidiči byli zraněni lehce, přesto je záchranáři odvezli k ošetření do nemocnice.