Děti ze vsetínských školek zaperlily na Atletickém pětiboji

VSETÍN – Další, tentokrát již 5. ročník Atletického pětiboje pro děti se uskutečnil v pátek 22. února Na Lapači ve Vsetíně. V pěti disciplínách se při něm utkalo celkem 75 dětí z osmi vsetínských mateřských škol.

Do soutěžení se zapojila družstva MŠ Trávníky, MŠ Rokytnice, MŠ Na Kopečku, MŠ Benátky, MŠ Sychrov, MŠ Ohrada, MŠ Kostka a MŠ Kobzáňova. Malé atlety ještě před ranní rozcvičkou přivítal v hale starosta Jiří Růžička, který nad akcí převzal záštitu. Pak už se všichni sportovci vrhli na připravené sportovní disciplíny. „Soutěžilo se v hodu medicinbalem, běhu přes překážky, skoku z místa, hladkém běhu a v hodu raketkou,“ vyjmenovala jednotlivé disciplíny Šárka Hromadová z AK Elim Vsetín, který společně se Vsetínskou sportovní Atletický pětiboj pro děti připravuje.

Konečné pořadí družstev určil součet výsledků ze všech disciplín. Ceny za první místo si nakonec odnesl tým MŠ Na Kopečku, stříbrná příčka patřila dětem MŠ Sychrov a třetí skončili malí atleti z MŠ Benátky. Ceny za „medailová“ umístění předal ředitel Elim Vsetín Miroslav Ildža. Ocenění se dočkaly i nejlepší výkony v jednotlivých disciplínách, kdy v kategorii dívek všechna ocenění získala Tereza Tesaříková. Mezi chlapci byl nejúspěšnějším Luděk Kovařík, který všechny ohromil především svým výkonem v hodu raketkou.

Vítězové jednotlivých disciplín: Hod raketkou: Luděk Kovařík (MŠ Na Kopečku A), Tereza Tesaříková (MŠ Kostka A), Sprint: Luděk Kovařík, Tereza Tesaříková; Hod medicinbalem: Jakub Hajdík (MŠ Ohrada B), Tereza Tesaříková; Běh přes překážky: Ondřej Šťastný (MŠ Benátky B), Tereza Tesaříková; Skok z místa: Daniel Machala (MŠ Benátky A), Tereza Tesaříková.