Lupič řádil, jak smyslů zbavený. Majiteli zbyly oči pro pláč

ČESKOBUDĚJOVICKO – Zimní období je rájem pro vykradače chat a chalup. Tento fakt zase není takovým překvapením. To, co však předvedl takový výtečník v jednom z objektů na Českobudějovicku, je opravdu neuvěřitelné. Majitele chaty tak čekalo při její kontrole nemilé překvapení.

K události došlo v obci Doudleby, kdy jednu z chat v této rekreační oblasti navštívil zloděj. Ten se v objektu opravdu vyřádil. „V kamnech topil knihami, do televize mlátil paličkou na maso, do mikrovlnky vložil konzervu a do ní nastrkal malé petardy, které nechal explodovat, poškodil koberec a další zařízení chaty,“ upřesnila policejní mluvčí Lenka Krausová.

Majiteli uvedeného objektu vznikla škoda, která převyšuje částku 7 000 korun, a případ nyní prošetřují policisté z boršovského obvodního oddělení.

Ti také zároveň upozorňují, aby lidé nepodceňovali zabezpečení svých chat. Před odjezdem je třeba celý objekt zkontrolovat, a pokud je to jen trochu možné z něj odvézt cenné věci. „Pokud zjistíte, že se do vašeho obydlí vloupal zloděj, okamžitě informujte policisty na lince 158, do objektu nevstupujte, neuklízejte,“ apeluje mluvčí Lenka Krausová.