Plánujete akci v Šumperku venku? Pozor na vyhlášky

ŠUMPERK – Hvězdné nebe nad hlavou, bezva hudba a dobré pivo. Na druhé straně kravál a spousta potácejících se opilých lidí, kteří nevědí, kdy přestat. Dva pohledy na letní akce – jedni se chtějí bavit, druzí chtějí spát. Město tak musí hledat kompromis mezi kulturním vyžitím a nočním klidem.

A právě nyní se blíží termín pro podávání žádostí k udělení výjimek z OZV. V Šumperku se to týká hned dvou. „Jednak jde o výjimku zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejném prostranství a druhá OZV se týká zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na vymezených veřejných prostranstvích – používání pyrotechnických výrobků,“ uvedla Lenka Rutarová z oddělení kultury a vnějších vztahů šumperské radnice s tím, že termín, do kdy radnice přijímá žádosti je 25. března.

Ti, kteří vědí, že přetáhnou akci po 22. hodině, ale ještě nemají pevný termín akce, mohou požádat o výjimku nejpozději dva týdny před akcí. „Nové formuláře pro podání žádostí jsou ke stažení na webových stránkách města,“ upřesnila Rutarová.