Muž bez bot opakovaně zaměstnal strážníky. Pokousal i hosta v restauraci

LIBERECKO – Strážníci městské policie zaznamenali v pondělí v devět hodin večer na dvoře frýdlantského městského úřadu muže, který se tu procházel bez bot, jen v ponožkách. Hlídka muže zkontrolovala, protože se ale nedopouštěl žádné trestné činnosti, nebyl v databázi pátraných osob a strážníkům vysvětlil, že boty nemá kvůli puchýřům, pokračovala hlídka ve své další běžné práci.

Asi za hodinu bylo na tísňovou linku oznámeno, že v jedné frýdlantské restauraci jeden z hostů napadl pěstí jiného hosta a pokousal ho. Strážníci byli na místě během dvou minut a násilníka dostihli nedaleko od místa napadení. Choval se zmateně, byl bez bot a strážníci v něm poznali již dříve kontrolovaného muže. Protože se výtržník pokoušel utíkat a kladl aktivní odpor, museli ho strážníci zpacifikovat a v poutech byl předán policistům. Orientační zkouška na návykové látky byla u muže pozitivní.

Za další hodinu vyjížděli strážníci ve Frýdlantu potřetí. Telefonát oznamoval, že někdo leží a sténá ve vozovce v ulici Míru. Strážníci zde opět našli tohoto muže bez bot, tentokrát dezorientovaného a podchlazeného a s bolestmi. Byl proto zabalen do izotermické fólie a strážníci mu zajistili převoz do nemocnice.

Ilustrační foto a foto MP Liberec