Nechtělo se mu jet autobusem, tak kradl auta

ŠUMPERSKO – Dalo by se říct, že měl pětadvacetiletý mladík ze Šumperska štěstí, když dvakrát našel otevřené auto a dokonce s klíči uvnitř. Jenže s oběma kradenými vozy boural a ještě se mu podařilo poškodittřetí. Není divu, mladík má vydaný zákaz řízení.

První auto ukradl minulý čtvrtek v podvečer. „V areálu volně přístupné firmy v Zábřehu natrefil na nezajištěné vozidlo značky Škoda Felicie i s klíči od zapalování. O několik minut později s ním ale v Dubicku narazil do zídky oplocení rodinného domu,“ sdělila šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová s tím, že mladík z místa nehody utekl.

S druhým autem byl zloděj kreativní

Přivolaným policistům ani psovodovi se služebním psem se řidiče nepodařilo najít. Ten mezitím pokračoval v hledání dalšího dopravního prostředku. A opět našel. U jednoho z rodinných domů stála Lada Niva, se kterou vyrazil zpět do Zábřehu. Tentokrát si však auto upravil, aby nebylo snadno rozpoznatelné. Vybavil vůz potahy a přední část přestříkal namodro.

„Následující den odpoledne se vydal na vyjížďku společně se svým známým, během které nedal přednost v křižovatce ulic Tunklova a Na Křtaltě, naboural do vozu zn. Audi  a z místa nehody odjel,“ popsala další spanilou jízdu zloděje aut policejní mluvčí.

Zhruba o hodinu později jej však už zastavila policejní hlídka na Štítecku. Řidič se na místě podrobil orientační dechové zkoušce, která vyloučila alkohol. Test na drogy však mladík odmítl. Jako důvod, proč ukradl první auto, policii sdělil, že se mu nechtělo platit za MHD.

Nyní čelí obvinění z neoprávněného užívání cizí věci, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí tříletý trest. Celková škoda, kterou svým dobrodružstvím způsobil, dosahuje 75 tisíc korun.