Zloděj „zahrádkář“? Patrně se připravoval na sezónu

TÁBORSKO – Venku panují jarní teploty, a tak není divu, že valná většina z nás se již připravuje na zahrádkářské aktivity. Tyto přípravy má patrně znechucené majitel jedné z rekreačních chalup na Táborsku, který tento týden zjistil, že přišel o jednoho ze svých pomocníků. Sekačku na trávu. Ta se zřejmě hodila zloději „zahrádkáři“, který navštívil jeho pozemek.

Neznámý pachatel v blíže neurčené době mezi 13. lednem a 25. únorem vnikl na pozemek jedné z rekreačních chalup na severním okraji obce Dobronice u Bechyně. „Zde se násilím vloupal do hospodářské části budovy, ze které odcizil benzinovou trávní sekačku značky Husqvarna,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Poškozením zařízení objektu a samotnou krádeží vznikla majiteli škoda ve výši 5 000 korun. Po výtečníkovi i sekačce na trávu nyní pátrají bechyňští policisté.

Krádeže v rekreačních obydlích nejsou v tomto ročním období ojedinělou záležitostí. „Majitelům rekreačních nemovitostí tímto opětovně doporučujeme, aby zajištění a kontrole svého majetku věnovali odpovídající pozornost,“ dodává mluvčí Miroslav Doubek.