Zpitý pod obraz chtěl zabít svou bývalku i její matku

KROMĚŘÍŽSKO – Z trestných činů nebezpečného vyhrožování a výtržnictví obvinili včera kroměřížští policisté dvaapadesátiletého muže z Hodonínska. Ten v silně podnapilém stavu vyhrožoval s nožem v ruce své bývalé přítelkyni a její matce zabitím a následně fyzicky napadl i správce domu.

K incidentu došlo toto pondělí odpoledne v jednom z bytů v centru města Kroměříže. Mužova bývalá přítelkyně a její matka tam z důvodu ukončení nájmu zrovna vyklízely kuchyňskou linku. V tu chvíli k nim přistoupil obviněný, který se také nacházel v bytě, vytáhl ze zásuvky kuchyňský nůž a řekl jim, že je zabije. Vyděšené ženy ihned vyběhly z bytu ven. Uvnitř zůstal správce domu, který si byt po nájemnících přišel převzít. Začal agresorovi domlouvat, ať nedělá problémy. Ten poté vrátil nůž zpět do kuchyňské linky. Když se ale k němu správce otočil zády, chytil ho zezadu pod krkem a několikrát ho udeřil do obličeje. Další údery již správce vykryl a poté, co útočníkovi pohrozil, že zavolá policii, obviněný svého jednání zanechal. Zanedlouho na místo dorazily policejní hlídky, které přivolaly při svém útěku z bytu vystrašené ženy.

Policisté pachatele na místě zajistili a převezli do protialkoholní záchytné stanice. Hned na druhý den, po jeho vystřízlivění, putoval na policii, kde s ním kroměřížští kriminalisté provedli úkony trestního řízení a obvinili ho z uvedených trestných činů. Nyní mu podle trestního zákoníku hrozí až tříleté vězení.