Vykrádal stodoly, garáže i chlévy, lup si pak odvezl na ukradeném mopedu

VOTICE – Votičtí policisté řeší sérii vloupání do stodol, garáží a chlévů ve Včelákově Lhotě. Zatím neznámý pachatel si zde nakradl věci za šedesát tisíc. Zajímalo ho především pracovní nářadí, ale také z evidence vyřazený motocykl nebo starší vzduchovka. 

K sérii celkem čtyř případů krádeží vloupáním do stodol, garáží a chlévů v osadě Včelákova Lhota v obci Sedlec-Prčice. “Na svědomí je má pravděpodobně jeden a tentýž pachatel. Ten dosud nezjištěným způsobem překonal zabezpečení u jednotlivých vstupních vrat a dveří objektů, do kterých se postupně vloupal. Zajímal se především o pracovní nářadí, takže odsud zmizela například elektrická vrtačka, sekera s plastovou rukojetí, okružní pila, pásová bruska a nebo palice na štípání špalků. Bez povšimnutí ale nenechal ani starší vzduchovku nebo z evidence vyřazený veterán motocyklu tovární značky Simson,” informuje tisková mluvčí Eva Stulíková. Majitelům tak vznikla škoda v celkové výši téměř šedesáti tisíc korun. V případě odsouzení by tak zloděj mohl strávit za mřížemi půl roku až rok.

Policisté obvodního oddělení Votice nyní po neznámém pachateli nebo pachatelích a také odcizených věcech intenzivně pátrají. V této souvislosti by přivítali jakékoliv poznatky, které by mohly vést k objasnění této série případů. Případné informace přijmou v pracovní době na telefonu: 974 871 760, anebo je lze sdělit operátorům na lince tísňového volání 158.