Podnapilý muž ohrožoval okolí i strážníky

TÁBOR – Velmi nepříjemný zážitek mají za sebou cestující v nádražní hale v Táboře. V začátku tohoto týdne zde narušoval pořádek podnapilý osmatřicetiletý muž. Jeho agrese se stupňovala a v poslední fázi vytáhl i nůž.

K incidentu došlo v úterý v podvečer na vlakovém nádraží v Táboře. „Muž, který byl hlídkou nejprve vykázán před halu, nehodlal se strážníky spolupracovat a odmítal prokázat svou totožnost,“ sdělil mluvčí městské policie v Táboře Pavel Šimek. Před přivolanými strážníky provokativně konzumoval alkohol z láhve, kterou našel na lavičce. Poté začal naoko hledat v kapsách občanský průkaz, ale místo něj vytáhl zavírací nůž, se kterým začal nebezpečně manipulovat.

„V době příjezdu další hlídky se opilcova agresivita prudce zvýšila. Dotyčný byl vulgární a oháněl se kolem sebe prázdnou láhví. Tu nakonec rozbil a na strážníky zaútočil,“ upřesnil mluvčí městské policie Pavel Šimek. Jelikož byl agresor robustnější postavy, nebylo užití hmatů a chvatů účinné. Z tohoto důvodu strážníci použili slzotvorný prostředek. „Při zákroku byli paralyzující látkou zasaženi i dva strážníci,“ uvedl mluvčí městské policie Pavel Šimek.

Nepříčetného muže pomohla zpacifikovat hlídka Policie České republiky, která si jej převzala. „Po vyšetření v nemocnici skončil v péči Protialkoholní záchytné stanice v Českých Budějovicích. Hladina alkoholu v jeho dechu přesáhla 3 promile,“ dodal mluvčí táborských městských strážníků Pavel Šimek.