Pacienti v Písku se dočkají nové vodoléčby. Víme kdy!

PÍSEK – Pacienti po operacích pohybového ústrojí budou moci k rehabilitaci již brzy využívat nově zrekonstruovanou vodoléčbu v písecké nemocnici. Modernizace již byla na místě a v rámci ní došlo i k rekonstrukci vodovodního řadu, který byl dlouhodobě v havarijním stavu. Polepší si i méně pohybliví pacienti, pro které byl vstup do původního bazénu velmi bolestivý.

Nemocnice v těchto dnech dokončuje rekonstrukci vodoléčebného úseku svého rehabilitačního oddělení, s níž začala vloni na podzim. Během pár dnů tak i tato část nemocnice ožije pacienty. „Celková investice na rekonstrukci vodoléčebného úseku, který využíváme k rehabilitaci pacientů po operacích, dosáhla částky dvacet jedna milionů korun, devíti miliony přispěl vlastník nemocnice, Jihočeský kraj,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice Písek, MUDr. Jiří Holan.

V nejbližších dnech tedy budou moci první pacienti vyzkoušet, jak se modernizace povedla. V rámci ní došlo k přestavbě bazénu v suterénu L, modernizaci vodoléčebného sálu, k výměně vzduchotechniky i vybudování denní místnosti a toalet pro personál i pacienty.

Primář Oddělení akutní rehabilitace písecké nemocnice MUDr. Jiří Kruliš pak dodává: „Budou do něj moci vstupovat po standardních schodech s oboustranným zábradlím, což umožní časnou rehabilitaci po totální náhradě kyčlí či kolen, ale i po operacích ramen, páteře nebo u spolupracujících pacientů i po mozkové příhodě. U dřívějšího bazénu byl na ´svislém žebříčku´ přístup výrazně limitován pohyblivostí kloubů či jejich bolestivostí. Na vodoléčebném sále byla dokončena výměna velkých van a zkompletovány malé vany pro vířivou lázeň končetin. Ke stávajícím třem vířivkám – dvěma na dolní končetiny a jedné na horní končetin, přibyla i nižší vířivka na dolní končetiny, kterou budou moci využívat pacienti po úrazech a operacích hlezna-nohy.“

Zdroj fotografie web Nemocnice Písek