Po půl litru slivovice a dvou pivech si vyrazil na projížďku. Bez řidičáku

ZLÍNSKO – Policisté z Luhačovic se včera ráno nestačili divit. Při běžné silniční kontrole zastavili řidiče, který byl zjevně opilý, neměl řidičský průkaz, a vozidlo, které řídil, nemělo platnou technickou kontrolu.

Hlídku policistů z Luhačovic upoutala ve čtvrtek o půl deváté ráno nekoordinovaná jízda řidiče osobního vozidla Škoda Octavia, které se řítilo Sehradicemi a směřovalo k Horní Lhotě. Po jeho zastavení už bylo jasné, co je její příčinou. Muž za volantem byl zjevně pod vlivem návykové látky. Dechová zkouška jejich podezření potvrdila. Na displeji přístroje se ukázala hodnota 2,2 promile alkoholu. Další překvapení na policisty čekalo, když chtěli po muži doklady, které ho opravňují k řízení motorového vozidla. Muž jim řidičský průkaz nemohl předložit, protože už téměř rok není jeho držitelem. A nakonec ještě policisté zjistili, že vozidlo, které řídil, není technicky způsobilé k provozu, protože platnost jeho technické prohlídky uplynula v červnu loňského roku.

Třiašedesátiletý muž přiznal, že před jízdou vypil půl litru slivovice a dvě piva. Svým jednáním se dopustil hned dvou trestných činů – ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.