Věříte svému nápadu? Ověřte si ho v soutěži Podnikavá hlava

OLOMOUC – Mít nápad, převést ho v podnikatelský plán a uvést ho úspěšně na trh je obrovská práce, která se vždy nepodaří. Odrazovým můstkem pro talentované podnikatele může být soutěž Podnikavá hlava. Kromě získání sebedůvěry, čeká na výherce 70 tisíc korun a kancelář na rok zdarma. K tomu ještě nové kontakty a zkušenosti.

To vše si pro vítěze desátého ročníku soutěže Podnikavá hlava připravil Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci. Zájemci se mohou hlásit do 30. dubna. Stačí se zaregistrovat na webových stránkách www.podnikavahlava.cz a sepsat podnikatelský záměr.

„Odhodlání a tah na branku nechybí žádnému finalistovi naší soutěže. Jsem rád, že jako porotce mohu stát u zrodu nových projektů a těším se na nové podnikatelské plány, které do letošní soutěže začínající podnikatelé přihlásí. Každý z nich přináší vždy něco pozitivního a jejich čtení a následná práce s nimi je pro mne vždy dobrodružstvím. Pevně věřím, že pomůžeme mnohým z nich uvést jejich nápady do života,“ uvedl ředitel Vědeckotechnického parku UP Roman Jurečka.

Vítězem loňského ročníku soutěže Podnikavá hlava se stal Jakub Navařík. Porotu zaujal recyklací plastů pro použití ve 3D tisku. Titul Podnikatel v sukni získala Vladislava Závrská s projektem Knihář, který umožňuje čtenáři zachycovat osobní prožitky s knihami a spolu s nimi růst.

Soutěžní klání potrvá do 30. května, kdy pořadatel slavnostně vyhlásí vítěze. Soutěžit se bude i ve speciální kategorii Podnikatel v sukni nebo Zdraví-pohyb-sport. Soutěž podporuje také Olomoucký kraj.