Budova Uranu bude uzavřena. Víme, kdy

LIBEREC – Objekt libereckého magistrátu, budova URAN na třídě 1. máje, kde v současné době sídlí Městská policie Liberec a některá oddělení a odbory libereckého magistrátu, bude z technických důvodů uzavřen v pátek 8. března. Mimo provoz tak budou pracoviště registru vozidel, odbor sociální péče, humanitní oddělení a pracoviště městské policie určené k řešení přestupků a prodeji parkovacích karet.

Budova dlouhodobě vykazuje nevyhovující podmínky z hlediska technického stavu a město plánuje její rekonstrukci. URAN by měl projít opravou v podobě výměny pláště, oken a kompletní výměny topení. Vedení Liberce zvažuje řešení ve variantě opravit budovu za provozu, anebo přestěhovat úředníky a městské strážníky do náhradních prostor. „Řešíme zadání pro stavební dokumentaci budovy,“ uvádí primátor města Liberce Jaroslav Zámečník a dodává: „Službu občanům musíme poskytovat v bezpečném prostředí jak pro klienty, tak pro zaměstnance, proto bych velmi rád vyřešil stav budovy Uranu co nejdříve.“

Objekt byl v roce 2005 převeden do majetku statutárního města Liberec a z pohledu využití je po dobu 20 let od převodu vlastnických práv vázán k výkonu veřejné správy. Kromě rekonstrukce parteru v roce 2009 neprošla budova žádnou významnou opravou.