Hasičem na zkoušku? Nic nemožného…

STRAKONICE – Téměř každý malý kluk si přál být hasičem. Obléknout si hasičský oblek a na zkoušku uhasit nějaký ten požár. Na jihu se to však malým snílkům od minulého týdne může splnit. Strakonice totiž mají preventivně-výchovnou učebnu, kde mohou děti poznat povolání hasiče z mnoha různých aspektů.

V minulém týdnu tato strakonická multimediální učebna zažila doslova nápor malých hasičů a hasiček. Ve středu 27. února se do ní vypravila skupina předškoláků z Mateřské školy A. B. Svojsíka. „Dvacítka dětí z této mateřinky využila beze zbytku možnosti naší preventivně-výchovné učebny a pořádně provětrala všechny hračky a zařízení této místnosti,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Malí hasiči a hasičky v multimediální učebně ve Strakonicích (zdroj HZS Jihočeského kraje)

Největší ohlas sklidila odrážedla v podobě hasičských vozidel. Ta skutečná mohly děti z mateřské školy obdivovat při prohlídce místní hasičské stanice. „Všem se program tohoto dopoledne moc líbil. Návštěva ze zbylých tříd této školky na sebe určitě nedá dlouho čekat,“ dodala na závěr mluvčí hasičů Vendula Matějů.