Hořelo v pardubických Automatických mlýnech

PARDUBICE – V sobotu čtvrt hodiny po deváté hodině večer vypukl v opuštěné části objektu Automatické mlýny v Pardubicích požár. Hořelo v bývalých dílnách a statku.

U požáru zasahovaly tři jednotky hasičů. Ti se museli do objektu dostat tak, že museli rozstříhat plot. „Průzkumná skupina hasičů zjistila, že uvnitř skutečně hoří. K likvidaci požáru byl nasazen vysokotlaký proud vody. Požár byl lokalizován v 22.11 hodin a zcela zlikvidován v 23.07 hodin. Požár byl ve dvou místnostech, kde hořel odpad, dřevo, palety a nepořádek,“ uvedla tisková mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Škoda podle majitele objektu a vyšetřovatele hasičů žádná nevznikla, protože jde o nevyužívaný objekt, ve kterém se občas vyskytují bezdomovci. Uchránit se podařilo majetek ve výši pěti milionů korun. Příčina vzniku požáru je zjišťována, stanoveny jsou dvě verze vzniku požáru – úmysl nebo nedbalost. Objekt, který je dílem slavného českého architekta Josefa Gočára a získal status národní kulturní památky, nyní vlastní soukromý majitel.

Foto: Wikipedie a HZS Pardubického kraje