Na sportoviště chtějí čtvrt miliardy. Kraj navýší dotace

OLOMOUCKÝ KRAJ – Už nyní hledají majitelé sportovních ploch v kraji zdroje na jejich renovaci. Sportu se věnují tisíce lidí, ať už profesionálně nebo ve svém volném čase. Olomoucký kraj eviduje více než 130 žadatelů o příspěvek na rekonstrukci či výstavbu sportovišť, proto v letošním roce navýší finanční podporu o 38 milionů korun.

„Určitě nedokážeme vyhovět všem, kteří si o dotace řekli, protože v součtu dělají požadavky čtvrt miliardy korun, a to je nad možnosti krajského rozpočtu. Oprava a stavba nových sportovišť proto musí probíhat postupně,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Původně kraj počítal s tím, že na zmiňované dotace letos pošle 68 milionů korun. Nakonec však podpora dosáhne 106 milionů korun, aby kraj vyhověl většímu počtu žadatelů.

„O dotace na výstavbu sportovišť je mimořádně velký zájem. Během ledna a února jsme přijali 131 žádostí. Poté, co jsme nedávno uvolnili desítky milionů korun na činnost sportovních klubů, je tento dotační program dalším pozitivním impulsem pro sportovce v Olomouckém kraji,“ dodal náměstek hejtmana pro oblast sportu Petr Vrána.