Hlavní tah z Písku na Prahu čeká uzavírka. Víme kdy!

JIŽNÍ ČECHY – Část trasy vedoucí z Písku do Prahy bude uzavřena, řidiči by se tak měli obrnit trpělivostí. Uzavírka totiž bude trvat pekelně dlouho a navíc je nutné očekávat, že objízdné trasy povedou po silnicích nižších tříd. Proč a kdy dojde k uzavření tohoto hlavního tahu na Prahu? A kudy povedou objízdné trasy?

Pokud je vaší oblíbenou trasou z jihu do Prahy cesta přes Písek, od příštího úterý 12. března si budete muset najít jinou. Na silnici D4 totiž začne oprava mostu přes řeku Skalici u obce Nerestce. Uzavírka je plánována na půl roku, takže až v září 2019 by mělo dojít k znovuotevření této silnice s nově rekonstruovaným mostem.

Objízdné trasy jsou navrženy jako jednosměrné. Trasa od Prahy na Písek povede z letovské křižovatky směrem na Mirovice, Slavkovice a Rakovice, kde se za Čimelicemi opět napojíte na hlavní tah. Z Písku směrem na Prahu je trasa poněkud jednodušší. Řidiči budou moci využít starý nerestecký most, který je vedle opravovaného mostu, a za ním se hned napojí na původní trasu. Tyto objížďky platí pro automobily s hmotností do 3,5 tuny.

Pro nákladní automobily je směrem od Prahy vytýčená trasa následující: od letovské křižovatky se vydají směrem na Milevsko, odtud pak na Zvíkovské Podhradí a u Mirotic se zase napojí na hlavní trasu. V případě cesty z Písku do Prahy je objížďka stanovena takto: povede po trase od Mirotic na Zvíkovské Podhradí, k Milevsku a odtud přes Orlík nad Vltavou až k letovské křižovatce.

Největší komplikace tato uzavírka samozřejmě přinese obcím, přes které povedou objízdné trasy. V případě Mirovic je to neúnosná dopravní zátěž páteřní komunikace ve městě, v obci Nerestec pak nemožnost dostat se z jedné části obce do druhé. A Čimelice předpokládají kolaps dopravy v době konání letní výstavy květin.