Neuvěříte, kam si zlodějka schovala ukradené peníze!

CHRUDIMSKO – Nevšední skrýš pro svůj lup si zvolila 68letá zlodějka. Policisté z Hlinska se s takovým případem ještě nesetkali.

Klientka domova pro seniory si nechala na topení plastovou obálku s penězi a složenkami, vzdálila se na deset minut, ale po návratu už nic nenašla. Obálka s šesti tisíci korun byla pryč. Věc oznámila nejen zaměstnancům domu pro seniory, ale i policistům, kteří se případem okamžitě začali zabývat.

Podezření ze strany pečovatelů padlo na konkrétní ženu, která se v místě pohybovala a o níž věděli, že jede do Hlinska. Před tamní poliklinikou ji zpozorovala zaměstnankyně penzionu a z krádeže obálky ji osočila. „Kolegům z Hlinska 68letá žena vše popírala, ale bylo zřejmé, že nemluví pravdu, proto se do prověřování zmizelých peněz vložili i kriminalisté. Možná pojem „kriminálka“ už přivodil strach a obavu z vážnosti situace, a proto nakonec padlo přiznání,“ uvedla policejní tisková mluvčí Eva Maturová.

Co zlodějka s lupem udělala? Cestou údajně složenky roztrhala a vyházela do odpadkových košů, peníze si samozřejmě schovala. Kam? Na toaletě zdravotnického zařízení je dle svých slov sbalila do ruličky, omotala toaletním papírem a vsunula do vagíny. K nalezeným šesti tisícům přidala i jednu svou tisícikorunovou bankovku.

„Po přiznání bankovky dobrovolně vydala. Za trestný čin zatajení nálezu jí hrozí roční odnětí svobody,“ dodala policejní mluvčí.