Další auto v protisměru! Policie po řidiči pátrá

PROSTĚJOV – Policie pátrá po řidiči osobního automobilu Renault Clio stříbrné barvy, který jel v úterý ráno  v protisměru mezi Olomoucí a Prostějovem. Jak se řidič ocitl proti směru jízdy?

Auto brázdilo dálniční směr na Brno směrem k Olomouci. Po chvíli otočilo do správného směru a sjelo z dálnice na exitu Prostějov centrum. „Řidič jel v protisměru na dálnici u Prostějova minimálně v úseku od 22 do 25 kilometru. Je podezřelý z přestupku podle zákona o silničním provozu,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že naposledy bylo auto spatřeno ve směru do Olomouce, odkud pokračovalo již ve správném jízdním pruhu dálnice D46.

„Obracíme se na případné svědky události se žádostí o pomoc s pátráním po totožnosti neznámého řidiče. Se svými poznatky, případně pořízenými fotografiemi či kamerovými záznamy z vozidel se mohou obrátit na policisty prostějovského dopravního inspektorátu  telefonicky na číslo 974 781 251, nebo e-mailem na pv.di.nehody@pcr.cz, či prostřednictvím bezplatné linky 158,“ vyzval svědky mluvčí.