Jihlaváci pozor! Udělejte si jarní průvan v šatníku a pomozte dobré věci

JIHLAVA – Nákupní centrum Citypark Jihlava a Nemocnice Jihlava opět spojili své síly a společně pořádají 16. března velkou módní dobročinnou akci, Fashion market. Zapojit se může úplně každý a stačí k tomu jen nakouknout do svého šatníku.

Šátky, doplňky, bižuterie, šperky, kabelky nebo oblečení – zkrátka všechno, co se točí kolem módy. Přesně tyto kousky můžete věnovat do dobročinného Fashion marketu, který se uskuteční 16. března v prostorách Cityparku Jihlava. Jedná se o tradiční akci Šátkový veletrh, která se ovšem podstatně rozrostla. „Měli jsme od zákaznic i darujících zpětnou vazbu, že by rádi dali do prodeje nebo koupili i další módní kousky jako bižuterii, oblečení nebo třeba kabelky,“ vysvětluje podnět ke zvětšení akce managerka marketingu Cityparku Jihlava, Jana Vránová. Jako každý rok bude výtěžek z akce poskytnut ve prospěch Nemocnice Jihlava. Volba letos padla na dětské oddělení: „Rádi bychom z vybraných peněz alespoň částečně pokryli rekonstrukci denní místnosti pro maminky nedonošených dětí na JIP a jejich návštěvy. Maminky tady často pobývají opravdu dlouhou dobu, proto se jim v rámci oddělení sněžíme vytvořit pohodové zázemí, kde by se mohly aspoň na chvilku odreagovat od strachu o své miminko,“ vysvětluje Simona Hájková, vrchní sestra dětského oddělení.

Stejně jako v předchozích letech bude před samotnou akcí probíhat sběr darovaného oblečení. Svůj dar můžete předat buď v Nemocnici Jihlava, anebo v Cityparku Jihlava v prodejně Lindex. Každý darující se navíc může těšit i na poděkování ve formě poukazů na slevy do vybraných obchodů. Sběrná místa v nemocnici i v Cityparku budou otevřená od 18. února do 8. března.

Kromě dobročinného prodeje čeká na návštěvníky i trendy doprovodný program. Akci podpoří dokonce stříbrná slavice Ewa Farna, jejímž koncertem v 18:00 celý program vyvrcholí. Lákadlem pro gurmány bude kávový festival, kde budou moci návštěvníci ochutnávat různé druhy kávy. Pro dámy je připraveno líčení zdarma a budou moci vyrazit také na nákupy se stylistkou. K tomu všemu bude po celé odpoledne hrát živý DJ. Všichni, kteří vyrazí pouze na „lov“ trendy kousků, se mohou těšit na prodej autorských šperků a doplňků. Část z jejich ceny poskytnou návrháři také na konto Nemocnice Jihlava.