Nejedou vám rajčata z obchodu? V Plzni si je můžete pěstovat sami!

PLZEŇ – Každý z nás asi zažil situaci, že se zakousl do rajčete, či jiného plodu, které koupil v supermarketu a přinejmenším byl zklamán divnou umělou, nebo jinak nevalnou chutí. Pro takové případy se v Plzni našlo zajímavé řešení.

Komunitní zahrada Pěstírna DEPO, kterou provozuje spolek Pěstuj prostor, nabízí pronájem uvolněných záhonků v podobě obřích betonových květináčů. Jeden metr čtvereční pěstební plochy si mohou zájemci pronajmout za sedm set korun, dvojnásobek za tisíc sto korun. Cena zahrnuje vše potřebné k zahradničení kromě semínek a sazenic.

Jednou z výhod komunitního pěstování je možnost střídat se v zalévání s ostatními a nemuset tak docházet do DEPO2015 každý den, aby bylo o rostliny dobře postaráno. „Sklizeň obohatí také mnoho druhů bylinek ze společného záhonu. Prostory zahrady mohou zahradníci využít i k posezení s přáteli či grilování,“ dodala Silvie Hašlová ze spolku Pěstuj prostor.

Zájemci o pronájem záhonků, které se nacházejí v areálu DEPO2015, Presslova 14, se mohou hlásit přímo Silvii Hašlové na telefonu 776 806 005.

Zdroj fotografií: spolek Pěstuj prostor