Odvrácenou tvář lásky si prožila mladá žena z jihu Čech

PÍSEK – Patrně velmi krušné dva roky má za sebou mladá žena, která přežívala v partnerském soužití s agresorem. Ten nejenže ji týral psychicky, ale neostýchal se použít i fyzické násilí. Jak to se ženou dopadlo? A skončil útočník v poutech?

Ze dvou trestných činů je obviněn devětadvacetiletý muž z Plzeňska, který v letech 2016 až 2018 týral svou partnerku, s níž žil ve společné domácnosti na Budějovickém Předměstí v Písku. „Po celou dobu jejich společného soužití ji napadal slovně i fyzicky. Kromě jiného ji mlátil do hlavy, tahal za vlasy, bránil jí opustit domácnost nebo jí opakovaně ničil dioptrické brýle, přesto, že věděl, že je žena potřebuje,“ podala informace k případu policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Násilí použité proti partnerce mu však patrně nestačilo, a tak došlo i na krádež finanční hotovosti ve výši několika tisíc korun. „V nestřeženém okamžiku jí odcizil i několik zlatých prstenů,“ dodala mluvčí jihočeské policie Štěpánka Uhlířová. Celková škoda byla vyčíslena na bezmála 13 000 korun. Nemluvě o psychické újmě mladé ženy.

Muž byl v těchto dnech obviněn píseckými kriminalisty z trestného činu týrání osoby žijící ve společném obydlí a z trestného činu krádeže. „V případě prokázání viny hrozí pachateli trest odnětí svobody až ve výši osmi let,“ sdělila Štěpánka Uhlířová.