Proč řidička sama požádala o nasazení botičky na auto?

ČESKÁ LÍPA – Botička na autě čili technický prostředek zabránění odjezdu vozidla (TPZOV). Toto nenáviděné zařízení nemusí vždy motoristy jen naštvat. Dokonce právě naopak! O nasazení botičky poprosila českolipské strážníky řidička Audi Q7 poté, co ztratila klíče od auta. A protože se při jejich ztrátě nepohybovala nijak daleko od vozu, bála se, že by se klíče mohly dostat do rukou nepoctivců, kteří by zjistili, od kterého vozu jsou, a ona by přišla o auto, nebo minimálně o to, co zůstalo uvnitř.

Strážníci této ojedinělé prosbě vyhověli a auto přímo na parkovišti „obuli“ nepopulární botičkou. Zároveň informovali i oddělení ztrát a nálezů městského úřadu. O dvě hodiny později si obsluha městského kamerového systému všimla tří osob, které se pohybovaly u auta a zkoušely ho na dálku elektronickým klíčem odemknout.

Okamžitě se k nim vydala hlídka městské policie, která trojici zadržela, ztotožnila a na místě i vyslechla. Jedna z žen uvedla, že klíče našla asi metr od auta. Ještě před příjezdem hlídky městské policie ale druhá žena oznámila nález klíčů na linku 158, což krajské operační středisko Policie ČR potvrdilo. Klíče se tak dostaly zpět k majitelce, strážníci odstranili botičku a řidička vozu byla ráda, že všechno dobře dopadlo a ona nepřišla ani o auto, ani o věci uvnitř.