Univerzitní mobilní program převálcoval komerční aplikace

Je tak oblíbená mezi mladými lidmi i pedagogy, že ji prostě musí mít. Řeč je o mobilní  UPlikaci Univerzity Palackého v Olomouci.  Nyní patří v tuzemsku mezi jedničku mezi uživateli. Na vrchol se katapultovala díky možnosti užívat ji i pro operační systém iOS.

Doposud mohli program využívat pouze uživatelé na platformě Android. „Hned první dny po spuštění si ji nainstalovaly bezmála dvě tisícovky studentů. Díky tomu se aplikace stala nejstahovanější bezplatnou aplikací v rámci českého App Store firmy Apple, kdy v počtu stažení předstihla i mobilní operátory nebo bankovní domy,“ uvedla mluvčí UP Olomouc Gabriela Sýkorová Dvorníková.

UPlikace slouží studentům od roku 2016. Primárně nabízí uživatelům správu rozvrhu, zápisy na zkoušky, mapy budov nebo kontakty na vyučující. Univerzita Palackého v Olomouci byla vůbec první vysokou školou, která takto komplexní aplikaci nabídla. Za jejím vývojem stojí absolvent UP Lukáš Novák a Tomáš Mikula ve spolupráci s Centrem výpočetní techniky UP. Za vývojem iOS verze stojí Roman Vyjídáček.