Mířil sousedovi na hlavu plynovou pistolí

JABLONEC NAD NISOU – Opilý muž z Jablonce vytasil na souseda zbraň kvůli sporu s jeho přítelkyní. Je bezpředmětné, že se jednalo o plynovou pistoli, protože i u ní hrozí nebezpečí, že může být považována za reálnou. Nyní je podezřelý z trestného činu nebezpečné vyhrožování.

V úterý večer krátce po devatenácté hodině uslyšel 59letý muž hluk na chodbě v bytovém domě v centru Jablonce nad Nisou. Jak sám uvedl, slyšel na chodbě „kravál“. Proto vyšel z bytu a uviděl tam muže, který křičel na jeho přítelkyni. Následně se tedy vrátil do bytu pro plynovou pistoli, kterou si nabil a mířil s ní na hlavu uvedeného muže a vyhrožoval mu tak, že v něm vzbudil obavu o život. Po celou dobu přitom držel prst na spoušti zbraně. Navíc byl zjevně pod vlivem alkoholu.

„Policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou ve středu ve zkráceném přípravném řízení sdělili muži podezření ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování. Podezřelému tak nyní za spáchání uvedeného trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ uvedla policejní tisková mluvčí Dagmar Sochorová.

Ilustrační foto