„Nákupní“ maniačky zavítaly do obchodních center

ČESKÉ BUDĚJOVICE – „Rozmohl se nám tu takový nešvar.“ Tak tato věta by se dala použít ve dvou případech, které nyní vyšetřují policisté z jihočeské metropole. Během února totiž zaznamenali dva závažnější případy krádeží v nákupních centrech.

K prvnímu z nich mělo dojít počátkem února, kdy čtyřiatřicetiletá žena zavítala do jednoho z obchodů s elektronikou a začala konat. „Odcizila nový mobilní telefon v hodnotě 12 000 korun, který si uschovala a pronesla přes pokladnu,“ uvedl mluvčí českobudějovické policie Milan Bajcura. Policisté ženu zadrželi a převezli na služebnu. Tam jí bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádež.

Druhý případ proběhl podle obdobného scénáře. Tentokrát šlo o dvacetiletou ženu. „Ta měla odcizit sportovní oblečení, které pronesla přes pokladnu,“ sdělil policejní mluvčí Milan Bajcura. Tento manévr se jí podařil celkem dvakrát. Při druhém pokusu byla zajištěna pracovníkem ochranky a poté předána strážcům zákona. I jí bylo předáno sdělení o obvinění.

„Případy jsou řešeny formou zkráceného přípravného řízení a lze předpokládat, že během dvou týdnů se o jejich skutcích a potrestání rozhodne u soudce okresního soudu,“ dodal na závěr k oběma případům mluvčí policie Milan Bajcura.