Hned tři nehody se srážkou chodce se odehrály o víkendu

BŘECLAVSKO – Během víkendu policisté na Břeclavsku vyjížděli ke třem nehodám, ve kterých byl vždy zraněný chodec. Policie proto připomíná všem řidičům a chodcům jejich povinnosti, které mnohdy porušují. Chodec nemá při přecházení po přechodu absolutní přednost a nesmí vstupovat na přechod bezprostředně před blížícím se vozidlem.

Naopak řidiči nesmí hrozit ani omezit chodce přecházejícího po přechodu, nebo chodce, který se zjevně chystá přejít. Pokud řidič zpozoruje chodce na přechodu, měl by včas přizpůsobit rychlost jízdy svého vozidla a počítat s tím, že mnozí chodci dovedou nepříjemně překvapit.

První nehoda se odehrála v pátek v Břeclavi na ulici Lidická. Řidička auta značky Peugeot přehlédla muže, který přecházel na přechodu. Chodec po nárazu upadl na silnici a následně byl převezen sanitkou do nemocnice. Druhá nehoda se odehrála v pátek v podvečer ve Velkých Pavlovicích, řidič osobního vozidla Mazda srazil dvě přecházející ženy, také ony byly převezeny na ošetření.

Poslední nehoda s účastí chodce se odehrála v neděli odpoledne v Hustopečích. Řidička osobního vozidla Škoda Fabie již nestihla reagovat na muže, který se řádně nepřesvědčil a náhle vstoupil do vozovky. Řidička byla s vozidlem natolik blízko, že ani prudkým brzděním nedokázala srážce zabránit.