Zákaz vstupu do lesů a parků. Víme, kterých lokalit se týká!

JIŽNÍ ČECHY – V důsledku sobotního a nedělního silného větru, který pustošil téměř celý Jihočeský kraj, některá města vyhlašují zákaz vstupu do lesů a parků. Vím, kde není bezpečné se v nejbližších dnech pohybovat v lesních porostech.

Během víkendu tak došlo například v Písku ke kalamitnímu stavu, způsobenému pádem stromů a to nejen v porostech, ale i přes lesní dopravní síť. „Vyzýváme občany, aby pokud možno v následujících dnech omezili vstup do lesních porostů, a to nejen pěšky, ale i na kolech,“ sdělil vedoucí odboru životního prostředí Miloslav Šatra. Lesníci v současné době mapují veškeré škody. „Předpokládaný rozsah škod se může pohybovat v řádech desítek tisíc kubíků poškozeného dříví,“ uvedl Miloslav Šatra.

Stejný zákaz platí ode dneška i ve Strakonicích a okolí města. I zde hrozí nebezpečí padajících stromů v lesích a parcích. „Jako cíle svých procházek a výletů v zájmu zachování bezpečí, vynechte až do odvolání i park na Podskalí,“ uvádí město na svých facebookových stránkách.