Plzni hrozí náhrada škody ve výši skoro dvě miliardy korun

PLZEŇ – Developerská společnost Amádeus Real chce po městu Plzni náhradu škody ve výši 1,8 miliardy korun v souvislosti s neuskutečněným projektem výstavby obchodního centra Corso v Plzni. To mělo stát na místě budov KD Inwest (bývalý dům hrůzy u Radbůzy), které byly před několika lety srovnány se zemí.

Obě strany se následně společně obrátily na Nejvyšší soud ČR, nicméně to vypadá, že se blýská na lepší časy! Město Plzeň podalo dovolání, aby soud přerušil řízení na dobu šesti měsíců, neboť obě strany spolu aktuálně jednají o dohodě. Ta by měla napomoci k zahájení výstavby moderní městské čtvrti a zároveň i k urovnání soudního sporu z minulosti. Tím by se otevřela možnost pro novou příležitost pro developera.

Ten se k návrhu města Plzně staví vstřícně. „Přerušení soudního sporu vnímáme jako první krok k tomu, abychom nyní společně dojednali konkrétní podmínky jeho urovnání. Za nás mohu prohlásit, že jsme vždy preferovali možnost stavět na našich pozemcích v centru Plzně, nikoli se soudit s městem o finanční kompenzace za zmařený záměr,“ uvedl zástupce společnosti AMESIDE, která v Plzni připravuje stejnojmenný projekt mezi ulicemi Americká, Sirková a Denisovo nábřeží, Tomáš Jícha. „Mimo jednání o dohodě s městem samozřejmě pokračujeme v přípravě nového projektu moderní městské čtvrti s kvalitním veřejným prostorem, volnočasovými aktivitami, byty, kancelářemi, ale samozřejmě i obchody, bez nichž prostě žádná významná městská čtvrť kvalitně fungovat, ani žít nemůže, “ dodal Tomáš Jícha.