Muž se zmítal na zemi, nohy mu ležely ve vozovce

PLZEŇ – V pátek v noci vyjela záchranka na základě podnětu městských strážníků na Centrální autobusové nádraží. Hlídka tam nalezla muže, který vůbec nevypadal zdravotně dobře. Bylo zřejmé, že musí rychle jednat.

Nekomunikoval, celý se třásl a z úst mu vytékaly sliny. „Podle svědků měl prodělat před příjezdem strážníků záchvat. Hlídka ho chtěla uvést do stabilizované polohy, jakmile se o to pokusila, muž se začal zmítat v dalším záchvatu. Sanitka brzy dorazila na místo a muže po vyšetření odvezla do nemocnice,“ prozradila mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Výjezd záchranářů si vyžádal také sobotní případ v Doudlevecké ulici. „Dvaadvacetiletý muž dostal přímo na ulici epileptický záchvat. Upadl tak, že jeho nohy zasahovaly do vozovky. Naštěstí tudy zrovna projížděla hlídka městské policie. Zastavila vozidlo a muže odtáhla do bezpečí. Vzápětí se dostavila i hlídka policie, kterou přivolal svědek události. Strážníci a policisté se pak společně o muže starali do příjezdu sanitky,“ pokračovala Jana Pužmanová.