Písek vyhlašuje akci Kvetoucí město. Zapojíte se?

PÍSEK – Jaro už je takřka za humny a tak není divu, že většina měst přemýšlí o tom, jak zkrášlit své ulice. Jednou z takových možností je vyhlášení akce Kvetoucí město. Tu v letošním roce připravilo pro své občany i město Písek. Jak se do ní přihlásit, vám povíme v následujících řádcích.

Celá akce spočívá v tom, že občané na jaře vyzdobí svá okna a balkóny květinami. Navíc město tuto aktivitu podpoří, že dodá zcela zdarma zahradní substrát vhodný k výsadbě. „Občané, kteří mají zájem se do akce Kvetoucí město zapojit, nechť se přihlásí nejpozději do 15. dubna na odboru životního prostředí, a to písemně nebo e-mailem. V přihlášce je třeba uvést jméno, příjmení a adresu trvalého bydliště,“ informuje Miloslav Šatra, vedoucí odboru životního prostředí Městského úřadu Písek.

Přihlášky je možné posílat na emailovou adresu zp@mupisek.cz. Po skončení termínu budou všechny přihlášky předány středisku zahrada Městských služeb Písek v Hradišťské ulici, kde zájemci zdarma obdrží substrát do přinesených osazovacích nádob.

„Pokud se akce Kvetoucí město Písečákům zalíbí a bude úspěšná, v dalších letech v ní chceme pokračovat a rozšířit ji například o sazenice letniček zdarma,“ dodává místostarosta Ondřej Veselý.