Přepadení ženy v Jablonci bylo vymyšlené

JABLONEC NAD NISOU – V listopadu loňského roku oznámila policistům žena, že byla napadena v centru Jablonce nad Nisou neznámým mužem. Nakonec vše bylo jinak, než jim vcelku věrohodně popsala.

Do své výpovědi tenkrát také uvedla popis celé události, kdy se násilník snažil o to, aby mu vydala batoh, který měla v té době na zádech. Násilníka také poměrně věrohodně popsala. Napadená žena měla při incidentu, kdy se jí podařilo svůj batoh uchránit, utrpět lehké zranění, které si vyžádalo naštěstí jen třídenní pracovní neschopnost. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu loupež a kriminalisté se ihned pustili do šetření celého závažného případu.

Vzhledem k tomu, že místo činu, které napadená žena ve své výpovědi uvedla, bylo v dohledu kamer městského kamerového systému, kriminalisté důkladně záznamy z nich vyhodnocovali. „Výsledek jejich snažení byl ovšem překvapivý. Nejen že na záznamech nebyl zachycen popsaný útočník, ale nebyla na nich v uvedené době, kdy mělo k loupeži dojít, ani údajně napadená žena. Z tohoto důvodu si jí kriminalisté předvolali k doplnění podaného vysvětlení. Když ženu seznámili se skutečnostmi, které v rámci prověřování zjistili, tak se jim přiznala, že si celou věc vymyslela,“ uvedla policejní tisková mluvčí Dagmar Sochorová.

Na otázku proč si událost vymyslela a kdo jí způsobil zranění, se kterým tehdy vyhledala i lékařské ošetření, odpověděla, že uvedené zranění jí tehdy způsobila její blízká osoba a nepravdivým oznámením chtěla v podstatě předejít sporu v rodině, jelikož se údajně nachází v těžké životní situaci.

„Na základě provedeného šetření a doplnění výpovědi údajně napadené ženy vrchní inspektor z Oddělení obecné kriminality v Jablonci nad Nisou celou trestní věc v uplynulých dnech odložil,“ dodala tisková mluvčí.