Tragická nehoda na Písecku. Zasahovala i letecká záchranka

PÍSECKO (aktualizováno  15:25) – Dnes krátce po poledni došlo v blízkosti Písku k další tragické nehodě. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Situace si vyžádala i asistenci letecké záchranné služby.

Nehoda se stala na silnici mezi obcemi Varvažov a Smetanova Lhota. „Jednalo se o nehodu osobního auta značky Ford Fiesta, které vyjelo ze silnice a skončilo v blízkém lese,“ sdělila mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Tragická nehoda mezi obcemi Varvažov a Smetanova Lhota (zdroj HZS Jihočeského kraje)

Ve voze v tu dobu cestovaly dvě osoby, které v něm obě zůstaly zaklíněné. Hasiči je museli vyprošťovat pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení, jímž odstřihli celou střechu a teprve pak bylo možné zraněné z auta vyndat.

„Zranění spolujezdce i přes veškerou snahu všech zasahujících byla neslučitelná se životem. Lékař u něj konstatoval smrt,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Řidička havarovaného vozidla pak byla transportována leteckou záchrannou službou do nemocnice.

Tragická nehoda mezi obcemi Varvažov a Smetanova Lhota (zdroj HZS Jihočeského kraje)

Zasahující hasiči dále zajistili havarovaný vůz proti vzniku požáru a nehodu předali policistům k šetření. „Před 15. hodinou písecká profesionální jednotka zásah ukončila, mirovičtí na místě zůstali pro případný úklid vozovky,“ dodala na závěr Vendula Matějů.