Noční pátrání po seniorovi bylo úspěšné

ZNOJEMSKO – Domov pro seniory v obci Hostim oznámil včera kolem osmé hodiny večer, že postrádají téměř sedmdesátiletého muže, který byl naposledy spatřen místními obyvateli kolem osmnácté hodiny na silnici směrem na obec Rozkoš. Od té doby o něm nikdo nic nevěděl, sám se z vycházky nevrátil a mobilní telefon senior žádný nemá. Vzhledem k tomu, že se zatím vždy sám včas do ústavu vrátil, měli obavu o jeho život. Ihned byla zahájena pátrací akce.

Z důvodu prozkoumávání rozsáhlého terénu a s ohledem na nízkou teplotu, která v těchto místech klesla pod nulu, požádal velitel akce o nasazení vrtulníku s termovizí.  Pátrací akce, do které se zapojily tři desítky policistů, byla pak úspěšně ukončena necelou hodinu po půlnoci. Senior byl nalezen v poli, jak leží u kapličky nedaleko obce Hostim. Byl podchlazený a vyčerpaný.

Díky dobrým letovým podmínkám mohla policie k průzkumu terénu využít právě leteckou službu, což významně přispělo k rychlému a zdárnému ukončení nočního pátrání. Nalezený muž byl předaný do péče zdravotníků.