Řidič, který ujel od nehody už sedí. Jeho obět bohužel srážku nepřežila

PŘÍBRAM – Jak jsme již minulý týden informovali, na příbramsku srazil bezohledný řidič ženu, která šla po správné straně vozovky a měla reflexní prvky. Přesto se stala obětí dopravní nehody a v nemocnici svým zraněním podlehla. Bezohledný pachatel ani nezastavil, aby jí pomohl a z místa nehody ujel. Policisté ho během necelého týdne vypátrali a zatkli. 

Při spolupráci s městskými strážníky prověřovali desítky vozidel, několik podnětů od občanů a zhlédli velké množství kamerových záznamů. “Cílem bylo dopadnout řidiče, který minulý víkend dne 2. března kolem půl šesté ráno srazil nedaleko Příbrami pětatřicetiletou chodkyni, přestože šla po správné straně vozovky, vybavena reflexními prvky a s rozsvícenou svítilnou v ruce. Motorista zraněné ženě nepomohl a z místa ujel. Pomoc jí přivolal další projíždějící řidič. Poškozená však následně svým velmi vážným zraněním v nemocnici podlehl, informuje tisková mluvčí policie Monika Schindlová.

Příslušníci policie na místě zajistili stopy a z částí automobilu určili, o jaký typ se jedná, pátrali po tmavém voze značky Peugeot. “Pět dnů od události se jim podařilo dopadnout pachatele výše uvedeného skutku, jedná se o osmadvacetiletého muže. Dne osmého března ho kriminalisté obvinili ze tří trestných činů. Z usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a z ohrožení pod vlivem návykové látky,” dodává. Za uvedené činy stanovuje trestní zákoník až šest let pobytu za mřížemi.