Zoo je už otevřená. Další pomoc dobrovolníků vítá

OLOMOUC – Díky finanční i fyzické pomoci lidí se po dvou dnech podařilo zpřístupnit olomouckou zoologickou zahradu.  Ta musela zůstat pro veřejnost zavřená po pondělním řádění vichřice Ebrhard. Návštěvníci však musí počítat s omezením, některé úseky zůstaly nedostupné kvůli bezpečnosti.

„Snažili jsme se vyřešit vše tak, aby bylo možné zoo co nejdříve otevřít, bezpečnost návštěvníků a zvířat je pro nás samozřejmě na prvním místě,“ uvedla Karla Břečková z olomoucké zoo s tím, že v areálu zůstala drobná omezení. Návštěvníci se by se tak měli držet cest, nevstupovat do lesa a měli by dodržovat pokyny zaměstnanců zahrady.

Bude se hodit každá pomocná ruka

Vedení i pracovníky zoo mile překvapila vlna pomoci, kterou lidé oblíbenému areálu nabízejí. „V tuto chvíli máme v terénu kromě našich pracovníků i dvě dlouhodobě spolupracující firmy, které řeší akutní záležitosti. Jakmile zvládneme krizový stav a naplánujeme postup dalších prací dle jejich důležitosti, rádi využijeme každou pomocnou ruku,“ dodala Břečková.

Zájemci o dobrovolnickou činnost mohou své nabídky společně s kontaktními údaji posílat buď mailem na info@zoo-olomouc.cz nebo přímo prostřednictvím formuláře pro nábor dobrovolníků zde.