Krásná, originální a ekologická. Tak má vypadat studentská Naděje!

RAKOVNÍK – Nejen zájem o téma, znalost a originalitu, ale i šikovné ruce musí prokázat rakovničtí studenti, kteří se zúčastní už 13. ročníku soutěže Stavby z vlnité lepenky 2019. V letošním roce se popasují se stavbou z vlnité lepenky na téma Vodní nádrž Naděje.  Dominantou samotného modelu má být přehradní hráz, včetně jejího okolí podle zvolené funkce přehrady. Hodnotit se bude také vnitřní řešení stavby.

Z  obnovitelných zdrojů

Zpracování lepenkových modelů přehradní hráze se všemi jejími funkcemi je složitý úkol, který vyžaduje i znalost oboru vodního hospodářství.  Zvláštní podmínkou je, že studenti musí použít na vytvoření originálního modelu nejen materiál, který dostanou od pořadatelů zdarma, ale rovněž použitou vlnitou lepenku. Na vytvoření stavby mají čas do 17. května 2019. Na samém konci na autory nejlepších děl čekají ceny v hodnotě 42 000 Kč.

Celostátní soutěž Stavby z vlnité lepenky připomíná její ekologický přínos a všestranné použití. Vyrábí se z obnovitelných zdrojů a je 100% recyklovatelná. Oproti jiným obalovým materiálům odpovídá trendu trvalé udržitelnosti a snižování CO2.