Policie hledá svědky nebezpečného odbočování kamionu u Rychnova

JABLONECKO – Policie hledá svědky nebezpečné situace, která se stala v úterý v prostoru křižovatky u Rychnova na Jablonecku.

Na základě získaného záznamu z jedoucího vozidla (ZDE) policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou začali již včera šetřit událost, která se stala v úterý 12. března v půl šesté odpoledne na silnici první třídy číslo 65 v prostoru křižovatky u Rychnova u Jablonce nad Nisou.

Dosud neznámý řidič s nákladním vozidlem jel ve směru od Prahy, kde v uvedené křižovatce měl pravděpodobně v úmyslu sjet vpravo do Rychnova. Místo toho ovšem najel doleva, přejel přes dvojitou plnou čáru do protisměru a k příjezdu do Rychnova využil sjezd určený pro vozidla jedoucí od Jablonce nad Nisou. Při tomto velice nebezpečném manévru ohrozil další účastníky silničního provozu, především řidiče osobního vozidla jedoucího v levém pruhu ve stejném směru jízdy. Bylo opravdu velké štěstí, že se v dané situaci nestala dopravní nehoda.

„Veškeré okolnosti celé události nyní intenzivně šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou. Kvalifikace skutku, kterého se dopustil dosud neustanovený řidič nákladního vozidla, je předmětem probíhajícího šetření,“ uvedla policejní tisková mluvčí Dagmar Sochorová.

V souvislosti s tím dopravní policisté žádají svědky celé události, aby se přihlásili na tel. 974 474 254 nebo na bezplatné lince 158. Občané mohou policisty kontaktovat také písemně prostřednictvím e-mailu jn.di.podatelna@pcr.cz . Policisté žádají především také řidiče osobního vozidla, který jel ve směru do Jablonce nad Nisou a byl jednáním řidiče nákladního vozidla bezprostředně ohrožen, aby se jim také prostřednictvím uvedených kontaktů přihlásil.