Řidič náklaďáku nedbalostí způsobil skoro půl milionovou škodu

DOMAŽLICKO – Možná měl příliš naspěch, ale každopádně určitě neměl svůj šťastný den pětatřicetiletý řidič nákladního vozu, který v Kdyni v ulici Nádražní u budovy veřejné výtopny vykládal uhlí a udělal školáckou chybu, kterou si bude dlouho vyčítat.

Nešťastným způsobem zapomněl sklopit zpět korbu náklaďáku a při průjezdu pod kovovou konstrukcí s parovodem a elektrickým vedením do ní korbou narazil. Vyvrátil ji ze základů, čímž poškodil elektrické vedení, parovodní a kondenzační potrubí. Tím došlo k výpadku elektrického proudu do výtopny a přerušení dodávky tepla a teplé vody do nejméně osm set padesáti kdyňských bytových jednotek a dalších objektů.

Poškozené právnické osobě byla způsobena škoda nejméně čtyři sta tisíc korun. „Pachateli trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok nebo zákaz činnosti. Domažličtí dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti. Policisté se případem dále zabývají,“ shrnula policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Zdroj fotografií: PČR