Válka mezi vedením dopravního podniku a Jabloncem se vyostřuje

Vztahy mezi vedením Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) a magistrátem Jablonce nad Nisou se vyostřují. Představitelé Dopravního podniku se nyní vyjádřili k prohlášením primátora Jablonce Milana Kroupy z minulého týdne, o kterých jsme vás informovali ZDE.

Vedení dopravního podniku ve své tiskové zprávě uvádí, že vyjádření primátora Kroupy jsou v mnoha případech nepřesná, často zcela lživá. Jeho výroky v současné chvíli proto analyzují právní zástupci DPMLJ.

Tisková zpráva dopravního podniku zmiňuje dlouholeté tunelování firmy a připomíná loňský dubnový zásah policie v DPMLJ a obvinění devíti osob pro závažné trestné činy – podplácení, přijetí úplatku, legalizace výnosů z trestné činnosti, sjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě a porušení povinnosti při správě cizího majetku. S negativními důsledky tunelování se DPMLJ podle jeho vedení potýká a bude potýkat ještě dlouhé roky.

„V tomto kontextu je třeba vnímat i útoky v osobní rovině, které jsou proti představitelům DPMLJ ze strany primátora Kroupy opakovaně a cíleně vedeny. Připomeňme pro úplnost, že jednou ze dvou hlavních postav korupční kauzy je bývalý generální ředitel DPMLJ, dnes trestně stíhaný, Luboš Wejnar. Ačkoliv je to zcela absurdní, tak pan Wejnar v současné chvíli působí jako vedoucí manažer jablonecké městské dopravní společnosti a vstupuje do jednání s DPMLJ, který svojí činností tolik poškodil,“ uvádí ve svém vyjádření vedení dopravního podniku.

Představenstvo dopravního podniku každopádně ujišťuje veřejnost, že bude pokračovat v nastoleném trendu a nenechá se nikým zastrašit. Na druhé straně primátor Jablonce Kroupa podle informací z médií zvažuje žalobu na dopravní podnik. Kam až osobní spory a nevraživost zajdou? Nezbývá než věřit, že do budoucna tyto přestřelky neohrozí veřejnou dopravu.