Nové značení na Lidické v Havlíčkově Brodě je trnem v oku řidičů

HAVLÍČKŮV BROD – Průjezd jednou z nejfrekventovanějších silnic v Havlíčkově Brodě Lidickou ulicí od konce února komplikuje nový odbočovací pruh. Řidiči mají obavy, že se tady každodenní kolony aut jedoucích z Jihlavy ještě prodlouží. Pruh vede ve směru od města k novému hobbymarketu u silnice, přitom původně policie avizovala, že vůbec nevznikne.

 Policie původně navrhovala umožnit řidičům odbočit pouze vpravo, tedy jen v případě jízdy od Jihlavy ve směru do města a dále po silnici na Kolín. Situace se ale změnila. Podnět k úpravě dala právnická osoba Industrial Buildings HB. S úpravou souhlasil vlastník pozemní komunikace – Ředitelství silnic a dálnic ČR a následně také Policie ČR. Ta však s podmínkou, že půjde o dočasné povolení na dobu od 12. února do 30. června letošního roku. Kraj Vysočina tedy zřízení pruhu a souvisejícího dopravního značení na dobu dočasnou do 30. června povolil.

„Jestliže tento dočasný stav úpravy začne způsobovat problémy v dopravě, tak dojde k opatřením, např. uvedení dopravního značení do původního stavu. Jestliže se dočasný stav osvědčí a bude kladně vyhodnocen, tak dojde ke změně na trvalou úpravu provozu,“ sdělila mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová.