O čem jsou vlastně Velikonoce? Víme, kde se to dozvíte

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Říkáte si, že Velikonoce jsou až téměř na konci dubna? Nicméně už teď například jihočeská metropole nabídne špetku velikonočních tradic. Již tuto sobotu se tak dozvíte, jaké byly zvyky za krále Přemysla Otakara II. a budete si moci vyzkoušet řemesla, vztahující se k příběhu tohoto křesťanského svátku.

Akce v rámci projektu Křesťanské Povltaví se budou v Českých Budějovicích konat v období od března do července 2019 a umožní vám navštívit místní památky a poznat tak křesťanské tradice. Již zítra 16. března jsou pro vás a vaše děti připraveny interaktivní velikonoční workshopy „Velikonoční příběh s převorem Librariem“.

Ty se uskuteční v klášteře Obětování Panny Marie na Piaristickém náměstí. Od 9:00 do 10:00 hodin budou představeny všechny workshopy a v 10:00, 11:00 a 12:00 tak budete mít na výběr ze tří bloků. „Návštěvníci města budou vtaženi do velikonočních zvyků z doby krále Přemysla Otakara II. Na konkrétních stanovištích nejen uvidí, ale budou si i moci vyzkoušet řemesla vztahující se k příběhu Velikonoc nejen v době středověku,“ lákají na akci její organizátoři.

Čeká vás tak například setkání s královým zpovědníkem, divadlo v podobě velikonoční pantomimy nebo třeba tradiční velikonoční koncert. V rámci řemesel budete moci nakouknout do tesařské dílny, krčmy a krejčovské dílny, nebo si zatančit biblické tance.

Zdroj fotografie commons.wikimedia.org/Benjamín Skála