Plzeňské Divadlo J. K. Tyla láká na muzikály. Vyberete si?

PLZEŇ – Muzikály jsou trendem. Činohra, zpěv, tanec v jednom úhledném balení. Pastva pro sluchové a zrakové smysly, estetika a ladnost pohybu. To vše a mnoho dalšího lze najíst v dobře zpracovaném muzikálovém představení.

A v Plzni je opravdu na co se těšit! Divadlo J. K. Tyla připravilo na letošní sezonu pro fanoušky muzikálu pestrou skladbu inscenací. Pokud mezi ně patříte, vychutnat si můžete světovou klasiku, netradiční filmové adaptace i melodie oblíbeného Divadla Semafor. Přestože repertoár muzikálového souboru je mnohem širší, vybrali jsme pro vás pět představení, kvůli kterým se určitě vyplatí do plzeňského divadla přijet!

• Billy Elliot
Pokud vám neunikne žádná divadelní událost roku, pak byste si co nejdříve měli koupit vstupenky na dlouho očekávané plzeňské uvedení anglického muzikálu Billy Elliot. Strhující příběh jedenáctiletého chlapce, který se i přes nepřízeň svého okolí touží stát tanečníkem, uvede na Nové scéně plzeňské divadlo jako vůbec první v Česku. Emotivní muzikál s hudbou Eltona Johna vznikl podle stejnojmenného filmu a je znám především vysokými nároky, které klade na dětské představitele hlavních rolí. Čeká vás naprosto jedinečný zážitek!

• Dobře placená procházka
Milovníci divadla Semafor a dobrého humoru se určitě skvěle pobaví na Malé scéně. Dobře placená procházka je jedno z nejslavnějších děl proslulé autorské dvojice Suchý – Šlitr. Přijďte si užít nezapomenutelný příběh, o tom jak moc mohou peníze změnit život i city mladých manželů Uliho a Vanilky v podání mladých členů muzikálového souboru.

• Josef a jeho pestrobarevný plášť
V uplynulých letech uvedlo plzeňské divadlo slavné Kočky. Muzikál by natolik úspěšný, že sehnat na něj vstupenky bylo takřka nemožné. Do repertoáru muzikálu v prosinci přibylo další dílo autorské dvojice Lloyd Webber – Rice, na jejichž kontě jsou takové hity jako Jesus Christ Superstar nebo Evita. Tentokrát se můžete těšit na skvělou show pro celou rodinu Josef a jeho pestrobarevný plášť. Příběh vypráví biblickou legendu o Jákobovi, jeho nejoblíbenějším synu Josefovi se schopností vykládat sny, zrádných bratrech a jednom úžasném pestrobarevném plášti.

• Duch
Ve filmové předloze jednoho z nejromantičtějších příběhů ve filmové historii Duch zazářil Patrick Schwayze po boku Demi Moore a Whoopi Goldberg. Plzeňské divadlo v koprodukci s Divadlem Karlín připravilo na letošní sezonu jeho hudební ztvárnění, a tak můžete sledovat ducha zavražděného bankéře Sama, jak se prostřednictvím potrhlé šarlatánky snaží objasnit svou náhlou smrt a setkat se se svou snoubenkou Molly.

• Donaha!
Dalším muzikálem na prknech plzeňského divadla, který vznikl podle slavného filmu, je zábavná komedie o partě amerických ocelářů, kteří přišli o práci. Ze zoufalství se rozhodnou vydělat na živobytí striptýzem, na což ani jeden z nich nemá průpravu natož fyzické předpoklady. V inscenaci kromě členů muzikálového souboru hostují také Tomáš Savka a Richard Tesařík ze skupiny Yo-yo Band.