Hasiče zaměstnaly dva velké požáry za jeden večer

JIŽNÍ ČECHY – Jihočeští hasiči měli před víkendem dosti napilno. V pátek ve večerních hodinách totiž na jihu Čech vypukly dva velké požáry. Oba dva se hasičům podařilo relativně rychle dostat pod kontrolu, avšak plameny již způsobily obrovské škody.

K prvnímu z nich vyjížděli v pátek 15. března již po půl osmé večerní. Jednalo se o požár nákladního auta v obci Děbolín. „Požár zasáhnul kabinu nákladního auta odtahové služby, který právě převážel traktor. Kabina v době příjezdu hasičů hořela plamenným hořením,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Hasičům se během několika minut podařilo dostat požár pod kontrolu a zabránili tak šíření na převážený traktor. Výše škody byla vyšetřovatelkou stanovena na 250 000 korun. „Příčina vzniku požáru je v šetření,“ dodala mluvčí hasičů Matějů.

Požár v Hůrkách (zdroj HZS Jihočeského kraje)

Druhý z požárů vypukl po osmé hodině večerní v obci Lišov, v části obce Hůrky. „Po průzkumu na místě požáru podal velitel zprávu, a to, že hoří neobydlená část statku o půdorysu 15 x 4 metry, kterou majitel používal jako garáž, sklad a dílnu,“ upřesnila mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Objekt v době příjezdu hasičů hořel již v plném rozsahu, uvnitř se naštěstí nenacházela žádná osoba. Po půl hodině hašení se jej podařilo dostat pod kontrolu. „Lokalizace požáru byla nahlášena v 21:15 hodin. Následovalo dohašování, jež spočívalo v rozebírání střešní konstrukce a prolévání vodou. Zcela uhašen byl požár v 22:03 hodin,“ sdělila Matějů. Výše vzniklé škody byla vyšetřovatelem stanovena na 1 100 000.

Požár v Hůrkách (zdroj HZS Jihočeského kraje)