Řidiči se musí obrnit. Začala rekonstrukce dopravní tepny

PROSTĚJOV – Dopravní komplikace a objížďky čekají na řidiče v Prostějově. V pondělí odstartovala rozsáhlá rekonstrukce jedné z dopravních tepen města. První fáze potrvá do 19. dubna.

„Na základě zkušeností z loňského roku, kdy probíhala první etapa, včetně jednosměrné uzavírky směrem do centra v době předvánočního intenzivního provozu, nepředpokládáme dopravní komplikace. Ulice J. Lady plně absorbovala intenzitu dopravy z objízdné trasy,“ uvedl náměstek primátora Prostějova Jiří Rozehnal.

Po dobu částečných uzavírek Plumlovské ulice mohou ulicí projíždět autobusy ve směru z Prostějova. Linky, které pojedou do města musí po objízdné trase z kruhového objezdu směrem k ulici Josefa Lady.

Postupně v jednotlivých fázích hodlá město opravit celou páteřní komunikaci. Potrvá to až do 28. srpna. „Pro provoz každého jízdního pruhu bude šířka 3,25 metru, což je dostatečný prostor pro průjezd integrovaného záchranného systému. Stávající stav, má proměnnou šířku, což neodpovídá normám,“ vysvětlil Rozehnal.

Na frekventované ulici vzniknou také podélná parkovací stání. Doposud zde parkují auta kolmo, což podle Rozehnala není bezpečné.