HDK: Hity žijící legendy Karla Gotta a Vojta Dyk jako oživlá Legenda jménem Holmes

PRAHA – Na písních Karla Gotta vyrostlo několik generací: Když jsem já byl tenkrát kluk, Přijela pouť, Svět má ty chvíle rád, Jdi za štěstím, Lady Carneval, Je jaká je, Když muž se ženou snídá. Taky vzpomínáte?

Čas růží neodvál

Největší hity Karla Gotta ožívají v muzikálové podobě Čas růží podle scénáře Sagvana Tofi na prknech Hudebního divadla Karlín od roku 2017. Karel Gott si provedení s pečlivostí sobě vlastní pohlídal jak na zkouškách, tak i generálkách a premiérách. Pro mladé herce to byl nezapomenutelný zážitek. Muzikál Čas růží měl už přes 130 repríz.

Trháky a stálice

Dalšími, jak se na divadle říká, kasovními trháky Hudebního divadla Karlín  jsou muzikály Sestra v akci s Lucií Bílou a Legenda jménem Holmes z pera Ondřeje G. Brzobohatého s populárním zpěvákem Vojtou Dykem v hlavní dvojroli Arthura Conana Doyla a Sherlocka Holmese. K základním pilířům repertoáru patří muzikály Dracula, Jesus Christ Superstar a Carmen. Pro milovníky operet divadlo aktuálně uvádí inscenace Polská krev a Veselá vdova.

Historie i moderní komfort

Hudební divadlo Karlín je jedno z nejstarších a nejkrásnějších v Praze. V 19. století tu bylo varieté, dnes nejznámější operetní a muzikálová scéna v zemi. Na jevišti zde vystupovala taková jména jako Karel Hašler, Vlasta Burian, Jan Werich nebo Oldřich Nový.  Divadlo bylo zničeno mohutnými povodněmi v roce 2002 a prošlo náročnou a velkorysou rekonstrukcí financovanou Hl. m. Praha ve výši 630 miliónů korun.  V roce 2006 bylo s kapacitou 921 sedadel znovuotevřeno slavnostní premiérou muzikálu Mela Brookse Producenti. Muzikálové scéna v Karlíně dnes klade důraz na pohodlí a komfort diváka v hledišti i prostorných foyery. Díky titulkovacímu zařízení jsou všechna představení uváděna s titulky v anglickém jazyce.