Náhodná známost se mladíkovi nevyplatila, na diskotéce ho okradla

BRNO – Na diskotéce v Žabovřeskách se odehrála situace, jak ze špatné komedie pro teenagery. Mladík se tam seznámil s mladší dívkou, vyměnili si na sebe čísla telefonu a nic tak nemělo bránit v pokračování nové známosti. Jenže už po pár hodinách se začali hádat na Moravském náměstí, toho si všimla právě procházející hlídka městské policie. Jakmile dívka spatřila strážníky dala se na útěk. V tu chvíli začal mladík vykřikovat: „Chyťte zlodějku!“

Strážníci se za ní okamžitě vydali a dívku dostihli v Lidické ulici. Devatenáctiletý muž strážníkům vylíčil, že po návštěvě diskotéky marně hledal svůj mobil, a kde se telefon právě nachází, zjistil až díky lokalizaci. Když pak přispěchal na místo a z kamarádova mobilu zavolal na svůj, zvonění uslyšel z kabelky své nové známosti. Vše další už se odehrálo v přítomnosti hlídky městské policie.

Dívka pak mobil mladíkovi dobrovolně vrátila. Vymlouvala se na to, že byla opilá a nevěděla, co dělá. Že je zjevně podnapilá prokázala i následná dechová zkouška, při níž přístroj ukázal hodnotu 2,09 promile alkoholu v dechu. Dívku podezřelou z trestného činu si od strážníků převzali republikoví policisté. Předmětem dalšího šetření bude i to, kdo dívce alkohol poskytl, protože dívka nebyla plnoletá.